torsdag 14 januari 2010

Den anonyma bloggaren

Dagens ämne:
Ungdomars sätt att använda sig av Media.

Jag som är aktiv användare av Bilddagboken blir chockad när jag ser ungdomar, nä barn, tolvåringar, som redigerar bilder och laddar upp dem. Är de verkligen så beroende? Jag menar, visst det händer att jag med har en och en annan redigerad bild. Men vissa är ju överdriva. En liten flicka som står i sitt badrum och fotar spegeln, kameran syns, blixten, en osäker pose, och sedan en massa tillskrivet efter att bilden lagts in på datorn.

Jag vet själv att folk försöker framstå som äldre, i synnerhet när de är under sexton år. Men vad är det vi alla håller på med? Redigerar bilder. Stup i kvarten. Jag känner en massa, i denna "åldern" som allihopa äger Photoshop och filmredigerar program. Jag blir alltså chockad när jag hör det.

Visst, jag är i denna "åldern", jag har flera filmredigerar program - dock inget som funkar till denna datorn - och jag vill syssla med film i framtiden. Jag vill söka till Media på gymnasiet. Men när jag tänker på det, om alla gör som jag, alltså skaffar ett redigerar program, en kamera och sedan hoppas på att komma in på media, då kommer ju hela nöjet vara förstört. Jag vill ju gå media för att jag är intresserad av det, för att jag vill lära mig och så småningom få ett jobb där inom med. Men om då alla som tror att dem kan bli det för att dem äger ett redigerar program söker in och läser vidare, då kommer ju konkurrensen bli enorm! Det är ju tyvärr bara en på miljonen som blir det inom Media och Estet. Jag menar, ungefär var tusende novell blir publicerad. Tänk då i framtiden då det mesta antagligen kommer att vara Media. Då är jag körd...